Предпазете се от диабета със… стрес топка!

0

Стресът се отразява както на психичното, така и на физическото състояние на човека. Това може да предизвика главоболие, разстроен стомах, мускулно напрежение, проблеми със съня и хронична умора.

А ако не се вземат мерки за елиминирането му, това може да причини и далеч по-сериозни здравословни проблеми – като високо кръвно налягане, диабет, затлъстяване и други. Ето защо специалистите препоръчват са се използват стрес топки.

стрес топка

Актът на стискане на топката може да помогне за освобождаване на напрежението и премахване на стреса от тялото, категорични са медиците. По думите им, намаляването на тези негативни състояния подобрява качеството на живот чрез стимулиране на по-добър сън, предпазване от редица болести, засилване на чувството за благополучие и щастие и т.н.

Специалистите твърдят, че при стискането на топката се освобождава енергия, а това води до отпускане на нервите. Въпреки че стискането на стресова топка не е дългосрочно решение за преодоляване на напрежението, то може да помогне за възстановяване на хормоналния баланс и успокояване. Счита се също, че стискането на анти-стресовова топка може да подобри концентрацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече