Супер почивка за 15 минути ! Знаете ли как да се заредите се след дългия ден ? Вижте

0

Ако си идвате от работа в лошо настроение, веднага се преоблечете в домашни меки и удобни дрехи. Ще видите как веднага ще ви стане по-леко! Ето няколко начина да се отпуснете за 15 минути.

Лавандулово масло
Заемете се с ароматерапия. За тази цел можете да използвате свещи с натурални ароматни масла или лампа. Благоуханието трябва да се разпространи из цялата стая. Най-добре е да отдавате предпочитания на лавандуловото масло, което се смята за естествен транквилизатор. То успокоява, намалява напрежението и прогонва негативните мисли. Миризмата на сандалово дърво също помага при стресови ситуации – то избавя от негативните мисли, потапя ви в състояние на умиротворение.

релакс

Червеният куфар
Чудесна идея да релаксирате с медитация. Отделете й 2-3 минути. Затворете очи, поставете длани на коленете си и отпуснете глава. Представете си голям червен куфар. Отворете го и мислено поставете в него всичко, което ви натъжава, уморява или дразни. Сега затворете ципа и изпратете куфарът на пътешествие. Представете си как той започва да се отдалечава и най-накрая се превръща в малка точка, а след това съвсем изчезва.

Златният облак
Този метод е основан на древнокитайските традиции и се смята за един от най-ефективните. Легнете на пода, поставете под краката си малка възглавница, протегнете ръце покрай тялото си и започнете да вдишвате дълбоко. След няколко минути докоснете с пръстите си слепоочията и помислете за това, което сега ви безпокои. Представете си, че всички негативни неща биват обвити в един златисто-розов облак. Постарайте се да обвиете с облака не само негативните мисли, но и себе си, а също така и всички членове на семейството си. В продължение на пет минути мислете за това, че златисто-розовият облак ви защитава от всички неприятности. Ако пък през деня се сблъсквате с други негативни неща, непременно повикайте златисто-розовия облак и потапяйте в него всички неща, които не ви прилягат.

Масажирайте плещите си
Негативните мисли и стресовите ситуации предизвикват силно напрежение в мускулите на врата и плещите ви. Затова по време на стрес лекарите съветват да си правите масаж. За тази цел можете да помолите някой от семейството ви. Седнете на стол, отпуснете ръцете си на коленете с дланите нагоре и затворете очи. Дланите на масажиращия трябва да се намират там, където шията преминава в раменете, а палците трябва да са около гръбначния стълб.

Чаена церемония
Най-простият и бърз начин да се отпуснете е да изпиете чаша чай. Отдайте предпочитанията си на липовия или от лайка, задължително с мед. Трябва да пиете чая по особен начин: за не по-малко от 10 минути на малки глътки. В това време се старайте да не се отвличате, не разговаряйте със семейството и не гледайте в никакъв случай телевизия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече