Пълен абсурд! Лекари в Павликени забравиха пациентка в скенера (Жената стои вързана 6 часа)

0

Лекари забравиха пациент в скенер и дори го обявиха за издирване. Случаят изобщо не е част от комедиен сценарий, а е съвсем реален и е отпреди 10 дни в общинската болница в Павликени.

70-годишната Асенка Христова отишла в болницата, за да се изследва за заболяване на белите дробове. Вместо да получи адекватни изследвания обаче, тя се оказала забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа.

пациент скенер

Дъщерята на пациентката била тази, която разбрала, че майка й липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подали сигнал  в полицията за изчезнал пациент. Започнала незабавна акция по издирването на жената. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания, където е прекарала около 6 часа.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза пред камерата на NOVA, че е извършена проверка по случая. След нея е станало ясно, че пациентката е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят болницата. А 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в болница в столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече