Можете ли да повярвате? Този мъж е живял над 200 години (Вижте тайната му)

0

Факт е, че от както съществува светът, човекът се стреми към вечен живот. Или поне към максимално дълголетие.

Затова и въпросите за продължителността на живота не спират да вълнуват учените, а и човечеството като цяло.

тайни за дълголетие

В китайската история се говори за човек на име Лий Цинюн. Според документите този човек е живял много дълго време и е достигнал до преклонната възраст от 256 години. В началото на миналия век, журналистите от „Ню Йорк Таймс“, докато проучвали някои исторически ценни документи за империята на Китай, разкрили интересна документация, потвърждаваща информацията за дълголетника Цинюн.

Съществуват реални поздравителни писма по случай 150-годишнината и 200-годишнината на Лий Цинюн, които потвърждават дълголетието му. Открити са и хора, които твърдят, че техните прадеди са се познавали с дълголетника.

Като дете Лий Цингюн е бил обучен в билкарството. Той събирал онези видове билки, които имали способността да увеличават продължителността на живота на човешкия организъм.

Самият Лий през целия си живот е спазвал билкова диета. Към нея е добавял различни горски плодове, смес от разнообразни билки и вино. Освен това е прекарвал много от времето си в пътуване.

Свидетелство за здравето и дълголетието му е фактът, че на 71 г. е служил в китайската армия като учител по бойни изкуства.

През дългия си живот той е бил женен двадесет и три пъти и има двеста деца.

Самият той винаги е изтъквал, че тайната на дългия му живот е хармонията и спокойствието, в комбинация с билкова диета и дихателни практики, предават от Блиц.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече