Внимание! Това главоболие е предвестник на инсулт

0

Много хора са склонни да пренебрегват главоболието и да го отдават единствено на преумора и стрес. А истината е, че то може да бъде симптом на редица сериозни и опасни заболявания, съобщава „Икономика днес“ с позоваване на лекаря Александър Мясников.

По думите на специалиста около 80–90% от главоболието се дължи на стрес. Като такъв, мозъкът не може да боли – мускулите, връзките, сухожилията и фасцията болят извън черепа.

главоболие причини

Други 10–20% от главоболието са свързани с мигрена, клъстерна болка и различни редки проблеми, сред които обаче може да има и доста сериозни заболявания като тумор, аневризма и менингит.

Позовавайки се на примери от собствената си практика, както и от практиката на колегите си, Мясников отбеляза, че мигрената може да бъде предвестник на инсулт. А рязкото, внезапно появило се главоболие е един от симптомите на мозъчен тумор.

Експертът е категоричен, че ако при физическо натоварване главоболието ви се засилва, или забелязвате и невралгични симптоми, то незабавно трябва да се обърнете към лекар, предават от zdrave.to.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече