Елена Йончева аут от „Позитано“ 20?

0

Новоизлюпената евродепутатка Елена Йончева съвсем го закъса, пише ПИК, позовавайки се на свои източници в редиците на червените. Според вътрешна информация от БСП Йончева ще бъде привикана в най-кратък срок, за да дава обяснения пред Изпълнителното бюро каква работа е свършила като евродепутат, изпратен от левицата.Повече от три месеца, откакто зае мястото си в Брюксел, освен че се уреди с жилище и да се настани удобно, „откритието“ на Корнелия Нинова не е свършила никаква работа. Нито пък е виждана да влиза в пленарната зала на Европейския парламент и да прави изказвания по ключови за България теми. 

Социалистите почти били забравили за нейното съществуване, докато Нинова не изразила публично своето разочарование. Преди дни тя не скри, че не е доволна от работата на Йончева. Според нея водачката на евролистата на социалистите не прави достатъчно по темата корупция, която трябваше да бори като представител на БСП в Европарламента.

„От това, което виждаме, май не“, отвърна Нинова, попитана дали Йончева бори корупцията. „Очакваме от Елена повече”. „Изпратихме я в Брюксел, надявайки се, че нещо ще се промени и ще имаме работещи евродепутати, които ще ни помагат. Оказва се обаче, че всичко е било за топъл депутатски пост и да се измъкне от тук. Все пак не може да се сравнява заплатата на евродепутат и облагите с тези тук“, шушукат социалисти, разочаровани от поведението на Йончева. 

Червените били решени да направят опит да повдигнат темата в най-скоро време, а някои дори настояват това да се случи и на идния пленум на левицата, когато „вътрешната опозиция“ ще иска главата на Нинова. Част от тях смятат да изтъкнат и този чутовен провал на Нинова, която бе основният инициатор за това Йончева да отиде в Европарламента, вместо да изпрати хора, отдадени на партията и на каузата на левицата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече