Симптомите, които показват, че имунната ни система е срината

0

Имунната система е вътрешният щит на организма. Заради смяната на времето и настъпването на студения годишен период тя е подложена на стрес, който провокира сривове.

Има някои симптоми, по които можем да разберем, че имунната ни система е в състояние на спад, за да предприемем мерки, преди да е станало твърде късно. Хроничната умора е знак за срив на имунната система. Нормално е, когато умората е вследствие на тежка работа, упражнения или натоварвания като цяло. Но ако се чувствате постоянно изтощени, ако се задъхвате лесно или ако малки промени оказват влияние върху енергията и настроението ви, то това вече може да е един от симптомите за отслабена имунна система.

Ако често ви се налага да посещавате доктора и да приемате антибиотици поради възпаление на ушите, белите дробове, гърлото, венците и др., то това е симптом, че антителата във вашия организъм не могат успешно да се преборят сами с болестите. Ако боледувате от грип  два пъти годишно, имате проблеми с херпес, често страдате от възпалено гърло или други симптоми на настинка, не се нуждаете от по-очевидни сигнали – определено трябва да подсилите имунната си система. Алергиите са друго предизвикателство за вашето тяло.

За някои от тях може да бъдете по-чувствителни, докато за други – не толкова, но способността на тялото да се бори с алергиите зависи от това дали имунитетът ви е добре, или е спаднал. В голям брой от случаите алергичните реакции успешно биват облекчени или излекувани посредством подсилване на имунната система. Последният от симптомите на имунен дефицит е наличието на трудности в процеса на заздравяване на раните. Това обикновено е свързано с липса на цинк, който спомага за регенерацията на клетките в тялото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече