Отново доброволна казарма от 2020-а

0

Три, шест и девет месеца ще бъде доброволната казарма от 2020-а, това съощи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, видя temi.bg

От догодина се очаква да се възстанови доброволната казарма. За издръжка на войниците и за ремонти на базите в бюджета на Министерството на отбраната са планирани 4 млн. лева.

Това заяви във Велико Търново на празника на Националния военен университет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предава БНР.

Въвеждането на доброволната казарма е в управленската програма на правителството, но процесът се забави, за да бъде уточнена финансовата част, посочи военният министър Красимир Каракачанов:

„Ние сме го замислили в три модула – три, шест и девет месеца доброволно, и с опция, ако след това имаш желание, на практика тази подготовка, която си получил, ти е основата, на която ти веднага можеш да постъпиш в армията, ако желаеш“.

Каракачанов уточни, че в началото на следващата година се очаква да бъдат приети промените в Закона за отбраната и въоръжените сили за въвеждането на доброволната казарма. По думите на вицепремиера решението с недокомплекта в армията е само едно:

„Един ден, при достатъчно воля и консенсус в обществото да се възстанови задължителната военна служба“.

Каракачанов посочи, че има трудности в преговорите с Министерството на образованието за въвеждането на задължително военно обучение в средните училища.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече