Изследване показа колко секси са мъжете във всяка възраст

0

Смята се, че мъжете мислят за секс едва ли не всяка свободна секунда. Но мислите и действията са две различни неща. Но ако разцветът на сексуалността при жените настъпва на възраст 30+, то при мъжете сексуалните биоритми са малко по-различни и възрастовите особености на всеки период се отнасят и до интимния живот. Какво се променя към по-добро и какво към по-лошо разберете сега.20-25 години
Средностатистическият мъж започва полов живот на 16-20 години, затова към 20-тата си година той вече има известен опит – понякога удачен, понякога не много. В този период мъжът има добра форма и физическо здраве. В тази възраст мъжете имат огромно количество тестостерон в кръвта си и за удовлетворяване на своите желания, младият мъж е готов за интимна близост във всеки един момент. Възбудата настъпва бързо, но продължителността на половия акт обикновено не е много голяма. Още един минус при тази възраст се крие в това, че младите хора не отделят голямо внимание на любовните ласки и прелюдии, като се стараят колкото се може по-бързо да стигнат до края.

25-30 години
Близо до 30-те години тестостеронът при мъжете започва да намалява, жаждата за секс става по-осъзната и контролирана. Мъжете стават по-избирателни, сексът е много по-добър, тъй като те вече са натрупали достатъчно опит. Особен плюс за жените с фантазия се явява и това, че именно в този период от време мъжете жадуват за нови експерименти, търсят нови подвизи и открития.

30-35 години
Възрастта на разцвета, когато мъжете са пълни със сила, амбиции и желания. При това те имат социални задължения и отговорности, които леко снижават нивото на сексуалност. Липсата на желание може да бъде провокирана от умора, напрежение, стрес и нужда от почивка. Затова маратоните до сутринта стават все по-рядко. Здравето също може да започне да оказва влияние върху половия акт, но като цяло представянето им в леглото е достатъчно добро.

35-45 години
Ако мъжете имат редовни полови контакти в тази възраст, то няма да има особени изменения. Темпераментът на мъжете остава такъв и като на 30 години. Единственият проблем могат да бъдат някакви хронични заболявания, на които не се обръща внимание навреме. Някои мъже от тази група имат повишена страст към експерименти. Общата преситеност, получаването на знания и увереността в себе си са фактори, които способстват мъжете да започнат да търсят нестандартни удоволствия. Но има и плюсове. В тази възраст мъжете поставят акцент върху удовлетвореността на партньора си, а не на себе си. Той е по-нежен, опитен и е способен на по-дълъг любовен акт.

50 +
По мнението на учените практически у 25% у мъжете, които са на 50+ години, сексуалната функция се подобрява в сравнение с 30-40 години. От физиологична гледна точка мъжете в тази възраст не са подложени на такъв стрес, както по-рано. Въпрекии че за възбудата и ерекцията са нужни повече време и самият полов акт може да продължи по-дълго. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече