Минералната вода може да бъде много опасна за здравето

0

Хората смятат, че минералната вода, е полезна за всички. Това обаче не е точно така.
Диетологът Елена Соломатина отбелязва, че съществуват три вида питейна минерална вода, в зависимост от целта – трапезна, изворна и лечебна.
Обикновената трапезна минерална вода може да се консумира от всички, отбеляза експертът. Соломатина препоръчва да се пие по литър и половина, два на ден. С нея можете да си правите чай, кафе и дори да готвите храна. Водата с ниска минерализация и ниско съдържание на сол е полезна за тялото“, казва диетологът.
Лечебната минерална вода се използва при заболявания на стомашно-чревния тракт, подагра, проблеми с панкреаса и черния дроб, захарен диабет и заболявания на пикочните пътища.
Алкалната изворна вода се използва за повишена киселинност и се предписва при гастрит, язви, заболявания, които са свързани с образуването на пикочни соли.


Диетологът не препоръчва пиенето на лекарствени видове минерална вода без консултация с лекар или специални назначения.
„В противен случай безмисленото пиене на вода с високо съдържание на калций може да провокира образуването на камъни в бъбреците“, предупреди диетологът. Също така, при прекомерна употреба на лечебна вода може да се получи хиперкалцемия.
В този случай процесът на коагулация на кръвта е нарушен, той се ускорява, което е изпълнено с образуването на кръвни съсиреци и в резултат на това се получават инсулти и инфаркти.


Калцият може да се оталожи и върху клапаните на сърцето, което впоследствие може да доведе до аритмии, споделя Соломатина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече