Слух: Китайският посланик пуснал коронавирус в bTV

0

Координиран слух обиколи медиите в един и същи ден и предизвика паника, свързана със смъртоносния коронавирус. Първият потвърден случай е на китайският посланик, а той гостува на Антон Хекимян в bTV същата сутрин, в която е установен. Тази теза обиколи журналистите в четвъртък, а за източник се посочваше „жена, която работи във ВМА“. Според доставчиците на лъжливата информация, пробата на Дун Сяодзюн дала положителен резултат за коронавирус именно във ВМА, което би означавало, че смъртоносната зараза вече е в България, а на най-голям риск са били изложени журналистите от bTV и лекарите във Военна болница.

Оказа се, че фалшивата новина е достигнала до голям брой журналисти, които един през друг звъняли, за да потвърдят информацията, но напразно.

Самият китайски посланик у нас Дун Сяодзюн обяви като спекулации твърденията, че коронавирусът е военна разработка или биооръжие на Запада.

„Чувал съм различни версии, но най-важното са фактите около вируса, а не спекулациите“, каза китайският дипломат часове преди да бъде замесен в интригата.

Най-вероятно пикът на заразата ще бъде в средата или края на февруари, обяви Сяодзюн.

Все още няма потвърждение какъв е източникът на заразата. Градският транспорт, летищата и жп гарите в Ухан са затворени като част от мерките за предотвратяване разпространението на опасния вирус.

„Посолството ни поддържа тесни контакти с българското правителство, имаме и директен контакт с граничните полицаи и летището“, добави още посланикът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече