НАГЛОСТ! НАП си раздаде 30 млн. лева бонуси

0

От януари шефката на агенцията Галя Димитрова получава 5500 лв. месечно

Поредна данъчна наглост! Над 30 милиона лева допълнителни възнаграждения заради „постигнати резултати” са раздадени в Националната агенция за приходите (НАП) през миналата година.

Материалното стимулиране е на фона на безпрецедентния теч на лични данни оттам,от който пострадаха пет милиона българи. В същото време НАП обжалва глобата от 5 милиона и 100 хиляди лева, наложена им от Комисията за защита на личните данни.

За Би Ти Ви директорът на данъчните Галя Димитрова съобщи, че на 70 души са били спрени бонусите, но само за едно тримесечие.

„В тези 70 човека се включва целият ръководен състав на агенцията и всички колеги, които са пряко свързани с информационни системи и информационна сигурност – не са получили за едно тримесечие“, казва Галя Димитрова.

Изп. директор на НАП обаче разкрива, че следващите тримесечия „получиха, тъй като те положиха извънредни усилия за оптимизиране на дейностите ни свързани с информационната сигурност“.

„Резултатите, които постигна НАП, които са резултат на всички на целия екип на НАП и са рекордни за миналата година – почти 24 милиарда и ръст от почти 3 милиарда – мисля, че обосновават това, че служителите на НАП заслужават да получат бонуси“, казва Димитрова. Дали това компенсира ли това допуснатата грешка и изтичането на информацията, според изп. директор на НАП, „говорим за неща, които няма как да сравняваме“.

Наскоро гръмна и друг скандал, свързан с НАП – със свое решение правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на агенцията Галя Димитрова на 5500 лева, считано от 01.01.2020 г. Увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече