РЕЗИЛ в Temi.bg! Шефка от БСП върти гюбеци в кръчмата

0

Абсурдът е, че чалга каката Моника Чочева е зам.-председател на Комисията по култура в Плевен

Шефка от БСП вдигна адреналина с яки гюбеци върху кръчмарската маса. Резилът изобличи като чалгарка зам.-председателката на Комисията по култура в Плевен Моника Чочева, видя Temi.bg.

Моника e във вихъра си

Фенката на зурните и маанетата е и зам.-председател на Комисията по младежта и спорта и е член на Комисията за общинска собственост и инвестиционна политика. За капак Моника Чочева е била и шеф на Държавен фонд „Земеделие” в Плевен.

Манталитетът на червената другарка кореспондира директно с новина №1 от града през последните дни – че Общинският съвет, по предложение на ГЕРБ, е решил да вземе 70 000 от Бюджет 2020, предвидени за Драматично-кукления театър „Иван Радоев”, и да ги пренасочи към селския футбол в областта.

Скандалът гръмна от интервю на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Георгиев, който призна за врътката. Аргументът на гербаджията е, че субсидията, която се дава на театъра, е повече, отколкото се връща като продукт.

Васил Василев е гневен на решението за се ореже бюджетът на театъра

Срещу решението протестира директорът на театъра Васил Василев, който е и бивш зам.-министър на културата, който  посети заседание на ОбС, за да каже следното:

Уважаеми дами и господа, благодаря, че ми предоставихте микрофона. Ще ви напомня, че в историята на Общинския съвет в Плевен едва ли е имало подобно посещение. И едва ли ще има друго.

Искам да ви благодаря, че в рамките на 4 години, толкова съм в Плевен, от 45% бюджет, който предоставяхте на ДКТ „Иван Радоев”, стигнахте до 5%. Благодаря за днешното предложение, което сте направили, и с което този бюджет вече е 3%.

Лесно е да се разпореждате с пари, които не са ваши. Лесно е да правите политика без да имате визия за нея. Историята обаче е безразлична към безличните хора. Бъдете смели. И когато давате пари, давайте ги от себе си. Вижте тези хора, които са зад гърба ми /сочи актьорите – б.а./. Те дойдоха доброволно. Защото всяка Божа вечер вдигат завесите на плевенския театър. И всяка Божа вечер застават пред публика, за да ѝ показват правотата на живота.

Аз съм господин Никой. Вие сте представителите на нашия град. За вас са гласували. Нямам моралното право да ви съдя. Ще ви съди бъдещото поколение, което идва след нас.

ДКТ „Иван Радоев” е много близо до вас. Елате и гледайте. Вижте паркинга ни, вижте хората, които работят в театъра.  И тогава съдете. Гласувайте по съвест, а не по политически причини. Защото сте представители на плевенската общественост, на нашия град.

Днес ще си тръгнем с решен бюджет за гражданите на Плевен. Умолявам ви, не мерете стотинките – мерете за бъдещето. Вижте колко станаха погребалните агенции в Плевен. Много повече отколкото са хората, останали в града. И ако това не го забелязвате, ей Богу, такъв красив град да си умре – това е ваша отговорност.

И накрая искам да ви припомня, че всички революции в световната история са се правили от интелектуалци. Благодаря ви за вниманието!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече