Ужас без край: В десет области има обявена грипна ваканция

0

В три области – Бургас, Перник и Шумен, продължава грипната ваканция за всички училища. В седем области частично е обявена грипна ваканция.


От днес до 8 март са преустановени учебните занятия за учениците от общините Костинброд, Своге, Ботевград, Правец, Елин Пелин, Златица и Копривщица, в София- област.


От 4 март до края на седмицата няма да учат учениците в общините Благоевград и Варна. Преустановени са занятията и в габровските общини Дряново и Трявна. До края на седмицата в принудителна вакация са и учениците от ОУ „Христо Смирненски“ в село Мост, област Кърджали.


Днес няма учебни занятия в общините Балчик, Каварна и Генерал Тошево, област Добрич, както и в общините Дулово и Ситово, област Силистра.


Там, където няма ваканция, учениците минават специален инструктаж сутрин за спазване на лична и обществена хигиена. Мярката се въвежда от тази седмица заради заплахата от коронавирус, съобщи bTV. В петък министърът изпрати писма до всички училища и градини занятията да започват с инструктаж за хигиената. Експертите предупреждават, че дезинфекциращите гелове не заместват, а допълват миенето на ръцете с вода и сапун.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече