Важно! Попълнените данъчни декларации се приемат от 10 март

0

Важна информация от НАП – предварително попълнени декларации за облагане на доходите на физически лица ще бъдат достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите от утре, 10 март.

Всеки ползвател на персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис ще получи достъп до вече въведените данни за доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, отдадени под наем на юридически лица, и субсидии, изплатени на земеделски производители.

От НАП напомнят, че издаването на ПИК е безплатно и може да бъде поискано от всеки офис на агенцията в страната. До момента са издадени над 700 000 персонални кода, като в последните дни има значителен допълнителен интерес, допълват от приходната администрация.

Досега близо две трети от всички декларации за доходите са подадени по електронен път, като се очаква съотношението да се запази до края на данъчната кампания в края на април. Хартиени формуляри има във всеки офис на приходната агенция и те могат да бъдат ползвани от хората, които нямат електронен подпис или ПИК. Допълнителна информация за декларирането на доходите за 2019 г. може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече