Фандъкова удължи грипната ваканция до неделя

0

Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март. Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината. Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

По-рано градоначалникът заяви: „Очаквам ваканцията за учениците в София да бъде удължена с още няколко дни до неделя. Не очаквам промяна на режима за детските градини“.

Столична община има готовност в рамките на 72 часа да трансформира Втора градска болница за приемане на пациенти при нужда.„Трябва да сме максимално дисциплинирани и да ограничаваме контактите си. Хората, които са в домашна карантина трябва да изпълняват стриктно указанията на лекарите“, каза Фардъкова.

По молба на директора на „Пирогов“ са изпратени пет допълнителни машини за дезинфекция на спешното отделение, за да може болницата да възстанови по-бързо дейността си.

„Отново поисках от всички колеги и сектори да продължат засилените мерки за дезинфекция – в градския транспорт, социалния патронаж“, заяви Фандъкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече