Цигани сеят заразата, МВР затваря гетата

0

План за отделяне на ромските гета и изолиране на разпространение на коронавирус спешно подготвят експерти от МВР. Според информатори на вестник „Галерия” заразата се разпространява опасно бързо в тези общности, които нямат дори елементарни хигиенни навици. Има огромна вероятност мащабите на бедствието в кварталите, населени предимно с много неграмотно циганско население да са неочаквано големи. Всякакви прогнози са обречени на риск, смятат епидемиолози и ангажирани в битката с коронавирус лекари.

 Затова говори и вътрешният министър Младен Маринов в Народното събрание последния работен ден на парламента.

„Оказва се, че не всички имат такова самосъзнание, което налага и въвеждане на определени санкции. Карантината може да се въвежда както по отношение на лица, така на определени зони и територии. МВР ще приложи правомощията си“.

 При положение, че установи тенденции към много по-високи темпове на разпространяване на заразата в циганските махали, жандармерията ще ги блокира и в тях ще бъдат допускани само медицински лица както и доставчици на храна и стоки от първа необходимост.

 Репортерска проверка на „Галерия” показа, че първите две жертви на коронавируса у нас- 66-годишната жена и 74-годишния мъж, които починаха в Пирогов са от ромски произход. Те се заразили по време на многолюдно семейно тържество в ломски ресторант. В болницата в Лом е настанен музикантът, който свирил на празника. Той е с пневмония, а направената проба за коронавирус е отрицателна. Продължава да се издирват хората, които са контактували с компанията. Като се има предвид че представителите на този етноса постоянно движение това ще се окаже доста трудно.

Повечето от българските медии пропускат да дискутира този проблем от неразбрана политкоректност и стават на практика съучастници в мащабната по рода си подмяна и измама.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече