Борисов създава Медицински експертен съвет: Имаме нужда повече мозъци да ни помагат

0

Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите във взимането на икономическите и социални решения. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на среща в Министерски съвет с проф. Коста Костов – консултант по белодробни болести в столичната Университетска болница „Света Анна“. Това стана ясно от пряка видеовръзка, показана в профила на премиера във Фейсбук.

„Щабът е подчинен на правителството, Медицинският съвет е подчинен на правителството. Най-доброто между двете става задача за изпълнение от министрите”, обясни Борисов. Между Кризисния щаб и Медицинския съвет трябва да има диалог, каза още премиерът. „Целта е повече мозъци, повече професори, учени, да ни помагат“, допълни той.

Съветът ще трябва отговаря на важни медицински въпроси и ще дава два пъти седмично на брифинги по чисто медицински въпроси. „Искаме максимално да обединим всички и да намерим най-добрите решения”, каза Борисов. По думите му новият щаб ще се състои от 4 или 5 специалисти.

„Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки навреме”, заяви от своя страна проф. Коста Костов, който ще ръководи съвета. Съставът на съвета ще бъде предложен от проф. Костов.

Той предложи платформа, в която лекарите да могат да влизат и да задават въпроси, да изтеглят най-важната информация. В нея Медицинският съвет ще отговаря на чисто медицински въпроси на журналистите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече