Общински съветник от Пазарджик: Кметът Тодор Попов извика формално дезинфектатор в града само за ПР снимки

0

Фирми, близки до кмета Тодор Попов, са усвоили „едни пари“ без реална дейност, смята Атанас Шопов

Общинският съветник от Пазарджик Атанас Шопов излезе с отворено писмо във връзка с мероприятията по спазване на санитарните мерки в община Пазарджик, предаде репортер на temi.bg. Той подложи на съмнение качествената дезинфекция на откритите площи в града.

По думите му, дезинфектатор от областта е извикан да пръска в откритите площи в Пазарджик формално само за ПР снимките на Тодор Попов относно препоръчителната дезинфекция. Смут се породи и у хората, че едно и също лице е снимано в различни точки на града, а било упоменато, че екип ще извършва пръскането. Освен това чисто формално е било и самото дезинфектиране, тъй като дезинфекция в подобна обстановка не се прави с „напръскване“, а с „обливане“. Площта трябва да е изцяло мокра, за да се получи нужния ефект. Точно обратното показват снимките в медиите и тези на очевидци в социалните мрежи.

Шопов повдигна и въпроса Общината и фирмите-изпълнители представили ли са на населението чрез поставяне на общодостъпни места и на сайта на общината информационни листове за безопасност? Това е задължително по закон, тъй като гражданите трябва да са информирани с какво и къде е пръскано, както и с вида или химическия състав на препарата.

Общинският съветник заподозря и още една сериозна конспирация в коментирания случай. А именно, че дейността по дезинфекцията на община Пазарджик е била поверена на фирми, близки до кмета Попов, с цел усвояване на „едни“ пари. Които обаче не са стигнали до своето реално предназначение.

„Защото ще е престъпление, ако определени фирми и лица усвояват пари, без да вършат дейност по предвидения в закона начин и с нужното качество. Още по-тежко ще е ако се установи, че някои от фирмите са свързани с директори на обществени институции в Пазарджик под какъвто и да е начин. В момент като този обществото има нужда да види, че институциите полагат усилие да защитят здравето и живота на хората. На централно ниво, въпреки различията и споровете, властта показва желание да се справи , включително като поправи грешките или пропуските си. Дали е така в община Пазарджик ? Не е сигурно“, завършва откритото си писмо Шопов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече