Лекар с безмилостна критика към Щаба: Омръзна ми да гледам щабаджии с его

0

Медикът пита къде отиват  онкоболните в случай на доказан Covid-19

Известният пловдивски уролог проф. Димитър Шишков излезе с безмилостна критика срещу Националният оперативен щаб във връзка с разпространението на коронавируса, става ясно от публикация на  професора в социална мрежа, видя Temi.bg.

Медикът е гневен на тотална некомпетентност, която цари в Щаба и неадекватните мерки, които се въвеждат. Ето какво написа самият той:

Не знам колко е компетентен епидемиологично щабът за борба с пандемията, но всеки ден има безумни решения, които ще доведат до тотално блокиране на здравеопазването и липса на здравни грижи за пациентите, които не се болни от вируса.

Безумното решение всяка болница да открива отделения за инфектирани болни ще доведе до постепенно налагане на карантина на цели болници (засега само отделни отделения и клиники). Заразените обикновено се отделят от здравите! Сега ще имаме във всяка болница заразени и отделяне на „излишен“ медицински персонал за лечението им.

Какво ще се случи с карциномно болните, кардиологично болните, хронично болните и спешно болните!? Вероятно ще се лекуват сами?! Те и без това вече са свикнали! Вече има само едно заболяване и то е – коронавирус! Пример е Неврохирургията в Пловдив, която вече е под карантина. Ако сега има тежка черепно-мозъчна травма, тя къде ще отиде!? При Св. Петър вероятно!

Постепенно некомпетентността на щабовете ще доведе до блокиране на големите работещи болници, които имат звена, които са единствени и уникални! Не може да се избира болница, която е в центъра на града, няма паркинг, няма нормален достъп и няма обучен персонал. Всички заразени във всички болници! Няма такава глупост!

Омръзна ми да гледам щабаджии с несравнимо его и тотална досада при даване на отговори. При всеки опит да се дадат добри прагматични съвети, те се отхвърлят. Ще останем без медицински персонал! Всяка болница трябва да има строг пропуск и съмнителните болни да се насочват към определените за лечение места, които са по далеч от скупчване на незаразени болни и здрави граждани!

Припомняме, че двама лекари от Пловдив публично се оплакаха преди седмица от липсата на предпазни средства и добра организация на работа в условията на епидемия от коронавирус. Седмица по-късно те се оказаха разследвани за всяване на паника.

Междувременно членовете на Общинския кризисен щаб в Пловдив решеха да дарят  част от заплатите си за мерки за борба с епидемията от коронавирус. Само в първия ден са постъпили  6 500 лева, като събраните средства ще бъдат насочени, където в момента са най-необходими – за осигуряване на лични предпазни средства за хората, които са на предна линия за борба с COVID-19.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече