Има надежда! Вирусологът проф. Радка Аргирова разкри какво ще ни спаси от коронавируса!

0

Благоприятният ефект на лекарството „Авиган“ върху болните от коронавирус не е новина за проф. д-р Радка Аргирова. Оказа се, че още през февруари тя е информирала за ползите от произвеждания в Китай и Япония илач. 

Проф. д-р Аргирова е доктор на медицинските науки и вирусолог в болница „Аджибадем Ситиклиник-Токуда“, председател на Българското дружество по медицинска вирусология.

„За лекарството „Авиган“, което съдържа хинин, информирах още в началото на февруари. Всъщност се базирах на един голям доклад на китайски учени, които са лекували с него болни от коронавируса. Те споделят своя опит и дават за пример това лекарство, с което са успели да постигнат силно намаляване на количеството на вируса в кръвта на болни пациенти. 

Медикаментът съдържа хинин, но освен антималарично действие лекува още ревматоиден артрит и други заболявания. Един френски лекар е опитал лекарството в съчетание с широкоспектърен антибиотик и е отчел великолепни резултати. Той твърди, че при 24 болни е получил суперефект. Благодарение на съчетаването на антималаричния ефект с този на антибиотика. Първата съставка бори вируса, а втората – бактериалната пневмония.“

Коварното на коронавируса е, че мълчи, но не забравя. Крие се дни наред и на 8-9-10-и ден се появява. След това при пациенти в болница има голяма разлика в картината на пневмонията за 24 часа, обясни проф. Аргирова. Заразата става най-много от ръцете, чрез които я пренасяме през лигавиците – в устата, носа, очите. Затова здравите хора даже е по-добре да не носят маски, а да спазват дистанция 1-2 метра, казва специалистката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече