Българи във Франция: Лекуват заразени с противомаларийно лекарство срещу подпис

0

Бившият министър Патрик Деведжиан почина от Ковид -19

Положението с епидемията от коронавирус към момента във Франция е изключително сериозно, като жертвите на заразата надхвърлят 2300 души, а над 40 000 са заразените, разказа пред temi.bg Нели Мюрзо, българска, живееща в страната.

Преди дни коронавирусът взе и своята първа непълнолетна жертва в страната. В търсене на решение властите превърнаха високоскоростен влак в специализирана линейка. Идеята на влака е да може да разтоварва болници с повече пациенти към райони, в които в момента не са засегнати от заразата. Влакът е изключително добре оборудван – на един доктор се пада на четирима пациенти. Армията участва много активна и специално звено беше създадено, което да се грижи за болните.с COVID-19.


Иначе въведените извънредни мерки в страната не дадоха своите резултати, тъй като бяха наложени с голямо закъснение.
Болниците из цяла Франция са препълнени с пациенти. Лекарите идвам смогват да ги обгрижват. Има и сериозен недостиг на респиратори. Дори сега правителството преговаря с Германия за внос именно на обдишваща апаратура. Вирусът пламна изведнъж с невиждани размери, като общото мнение е, че изборите в страната от 15 март станаха причина епидемията да покоси толкова много французи“, е категорична Мюрзо.


Тя допълва също, че в страна се използва лекарства против малария за лечение на коронавирус, но то се изписва единствено с изришното съгласие и подпис на пациента. Причина за това са многото му нежелани реакции.
Във Франция се коментира, че няколко местни фармацевтични компании предлагат лекарства срещу Covid-19, но то тепърва трябва да бъде тествано и после патентовано, за да излезе на пазара и да влезе в употреба“, коментира също нашенката.
По рано стана ясно, че кметът на френския град Ница и съпругата му също са заразени с коронавирус, но вече се стабилизират. Лечението им е било с противомаларийното лекарство.

Бившият френски министър Патрик Деведжиан почина вчера от Ковид -19 на 75-годишна възраст. Деведжиан беше диагностициран с коронавирус на 25 март и поставен под наблюдение в болница в департамента О-де-Сен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече