Мистерия: Италиански град в центъра на епидемията без нито един заразен

0

Жителите на градчето-чудо имат антитела срещу заразата

Повече от 1000 са жителите на град Ферера Ербогнон, който се намира в провинция Ломбардия в Италия – епицентърът на заразата от коронавирус. Парадоксалното е, че нито един от тях не е заразен от Covid-19, въпреки че на по-малко от километър от градчето болните са стотици, научи temi.bg.

Докато инфекциите и смъртните случаи са широко разпространени в околните общини, градът в силно засегнатия италиански регион Ломбардия не е засегнат. Учените подозират, че жителите по някакъв начин са имунизирани срещу болестта. Сега анализите на кръвта им трябва да покажат как е възможно това.

Според италиански медии, които говорят за главоблъсканицата на Ферера Ербогноне, институтът Мондино в близкия град Павия чака разрешение от правителството да започне разследване на жителите. Кметът на града вече е изпратил съобщение до населението, че те могат да се регистрират за безплатен и доброволен кръвен тест. Поканени са и членовете на семейството на жители, които живеят другаде в Италия. Кръвта може да се вземе в лаборатории или в дома на хората.

Изследването трябва да покаже дали жителите на градчето-чудо действително имат антитела в системата си, които ги защитават по естествен начин срещу коронавируса. Предварителната хипотеза е, че в имунната система на тази малка популация има нещо, което може да обясни защо никой не е бил засегнат от новия, силно заразен вирус на грип.

Може да има нещо общо с наследствени черти, възникнали в някога отдалечения град в миналото. Ако в кръвта на населението се намери нещо, това може да е ключът към намирането на нещо, например ваксина, срещу корона.

Смъртният брой от огнището на коронавирус в Италия се е увеличил от 919 на 9134. Това е най-масовото увеличение за един ден, тъй като белодробният вирус бе открит за първи път в страната на 21 февруари. Броят на инфекциите се е увеличил с почти 6 000 случая през последните 24 часа и сега е 86 498. Така Италия минава през Китай, където вирусът за пръв път се появи в края на миналата година. Най-засегнатият регион е Ломбардия. Там досега са загинали 5402 души, а броят на заразените е 37 298.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече