БЧК с услуга „Възстановяване на семейни връзки“

0

Червеният кръст предлага и  предаване на специални съобщения

Българският червен кръст в страната затвърди статута си на хуманна институция, като предложи в пакета си услуги и възстановяване на семейните връзки, научи temi.bg. Услугата е актуална за всички български граждани, които се намират на територията на страната.

Идеята на инициативата е да събере членове на семейства, които са разделени по независещи от тях причини, сред които войни, природни бедствия  или социални конфликти.

Чувствайте се свободни да се свържете с нашите служби по издирване, посредством контактите, публикувани на официалния си сайт. На www.tracetheface.org ще намерите снимки на хора, които също търсят свои близки. Ако разпознаете някой от тях, а себе си като търсеният човек и желаете да направите контакт с него, моля свържете се с нас. Ако искате, можете да публикуваме снимка и на Вас, след като сте попълнили заявка за издирване“, се казва в информацията на червенокръстката организация.

Службата по издирване помага на разделени членове от семейството, които са изгубили връзка по между си по време на война, въоръжени конфликти и бедствие. Въпреки че подкрепата на БЧК подлежи на одобрение от властите, се полагат всички усилия в полза на търсещия.

Службите по издирване на Българския Червен кръст се занимават и с предаване на специални съобщения, където други методи на комуникация не работят. Тези червенокръстки съобщения, понякога са единственият начин за комуникация между военни затворници, задържани хора и техните семейства.

В допълнение, имаме възможност да се предостави и кратко обаждане към роднини с цел размяна на информация и семейни новини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече