Нова далавера: Семейство от ГЕРБ измами хазяин с 9000 лева

0

Управителят на общинското дружество „Ученическо и столово хранене“ ЕООД Григор Павлов и съпругата му Боряна Павлова са завлекли с повече от 9000 лева своя наемодател Яни Илиев от Смолян, научи temi.bg.


Те не му платили дължими наеми на заведение за около година въпреки подписаното пред нотариус споразумение. А за благодарност Яни Илиев е уволнен в края на миналата година като охрана на хотела на Министерството на отбраната в Пампорово – „Хармония“, малко след като Боряна Павлова става негов управител, предаде „Отзвук”.
Григор и Боряна Павлови чрез фирмата си „Туренто“ ООД през ноември 2010 година взели под наем снек-бар „Планински рай“, който се намира на кръстовището до табелата с мечето на входа на град Смолян.
Наемът на заведението бил 500 лева на месец плюс още 500 лева във вид на инвестиции. За близо една година обаче платили само 500 лева наем и се издължили с още 500 лева инвестиции.
Илиев заедно с дъщеря си Галина, на която прехвърлил имота, потърсили начин да си вземат пропуснатите наеми.
Така на 2 септември 2011 година се стигнало до подписване на спогодба пред нотариус Анастасия Славкова между Григор Павлов като управител на „Туренто“ ООД и Галина Илиева. В споразумението се посочва, че Григор Павлов като управител на фирмата „Туренто“ признава задължението от 9000 лева плюс лихва от 0.5% за всеки просрочен ден, а Илиева се съгласява на разсрочено плащане като до 31.01.2012 г. Павлови се задължават да платят 2500 лева, до 31.03.2012 г. още 2000 лева, и т.н.


Павлов обаче не плаща нищо. След няколко месеца той е избран за управител на общинската фирма „Ученическо и столово хранене“ ЕООД по предложение на кмета Николай Мелемов.
Управляващите от ГЕРБ дори гласуват промяна наредбата за управление на общинските търговски дружества, защото в нея е заложено изискването управителите на общинските фирми да са с висше образование. А Григор Павлов е само със средно.
След две бурни заседания въпреки мнението на опозицията от БСП, Мелемов остава непреклонен, промяната в наредбата е факт и Григор Павлов е назначен за шеф на „Ученически столове“.
Веднага след това Григор и Боряна прехвърлят фирмата на Зинаида Павлова – майка на Григор. Която внася в Окръжния съд молба за обявяване на фирмата в несъстоятелност, поради натрупани загуби от около 100 000 лева. През август 2013 г. Окръжният съд с решение № 336 обявява „Туренто“ ЕООД в несъстоятелност и прекратява дейността му.
„Отзвук“ потърси и управителя на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД Григор Павлов, който отказа какъвто и да е коментар по случая.

Линк към видеото – https://www.youtube.com/watch?v=OrIlCddRTwo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3TBk_pR6uafEeR-WAICDT-_muf6joDcTEMf0MP2ygjZ9m9Wkz4TZCWiWE

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече