Хотелиери с безплатна почивка за лекарите от фронта

0

Министерството разработва и кризисна рекламна стратегия

Хотелиери предложиха безплатна почивка след кризата на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Добрата новина бе съобщена лично от министъра на туризма Николина Ангелкова, научи temi.bg.  Собственици на хотели предложиха на медиците и места, където да се изолират след смените си в болниците, за да предпазят семействата си.

Предвижда се и подпомагане до 50 000 лева на малки и средни предприятия. Министерството разработва и кризисна рекламна стратегия. Подготвя се възможността за ваучери за туризъм за българите, заяви Ангелкова в предаване по телевизия БТВ.  

Тя допълни, че повечето компании очакват между 50 и 100 %  загуби заради заразата с коронавируса.  Туризмът в целия свят е като в омагьосан кръг, туроператорите са платили за ранните резервации на хотелиери и на авиокомпании. Потребителите обаче си искат парите и няма как да им бъдат възстановени средствата.

„Тъй като междуфирмената задлъжнялост много нараства, сме изпратили писмо до еврокомисаря по туризъм, за да получим указания как да се процедура, надяваме се на препоръки. Никой не е могъл да предвиди, че това ще му се случи. Това е като лавина“, коментира Ангелкова.

Тя допълва, че на ден получава по над 200 писма от потребители. Всеки посочва своите проблеми и е прав. Туризмът изживява най-тежката си криза и едва ли някой може да си представи, че това може да се случи.

„Издадохме съвместни указания и препоръки заедно с Комисията за защита на потребителите да може до 13 юни да няма платени предварително почивки. Горещо препоръчваме всички потребителите да приемат възможността да бъде издаван ваучер до 24 месеца, който да отговаря на това, което те са си платили“, каза още Ангелкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече