Земеделка: Купувайте родното производство

0

Заради Covid-19 съдбата на стотици земеделци е поставена на карта

Собственичка на оранжериен комплекс с краставици излезе с отворено писмо до потребителите, като ги призова да купуват само родното производство, научи temi.bg.

Десислава Кабурова е на 33 години и е собственик на модернизиран оранжериен комплекс за производство на български краставици в землището на пазарджишкото село Мало Конаре. В писмото си до потребителите, тя подчертава, че иззвънредната ситуация в Европа във връзка с опасността от разпространение на Covid-19 и в частност въведените мерки в страната поставиха сектор „Оранжерийно производство“ в много неизгодно и тревожно положение. Съдбата на стотици оранжерийни производители е поставена на карта, което буди сериозно безпокойство за настоящата реколта и нейната реализация на вътрешния ни пазар.

   „Живеем в условията на пазарна икономика, която дава право на всеки един от нас сам да избира това, което да пазарува. За мен като производител обаче е важно българската стока да намери своето водещо място на вътрешния пазар и на нашата трапеза. Призивът ми е да се дистанцираме от вносната продукция, особено на тази, която ние всъщност имаме и произвеждаме с години в българското село. Да сложим родното производство на първо място. Изборът е наш. Нека кажем „НЕ!“ на евтината стока с недоказан произход и неясно качество“, призовава земеделката.   

  Тя е на мнение, че българинът като потребител трябва да бъде критичен и взискателен към това, което консумира на трапезата си, особено заедно със своите деца. Когато плащаме за продукт, ние трябва да сме сигурни в неговото качество – независимо дали купуваме от малкия квартален магазин, градския пазар или голямата търговска верига.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече