10-годишен малчуган дари 62 лв. от касичката си за болницата в Добрич

0

Социалната изолация прикова хората пред компютрите и телевизорите. Това се случва и с 10-годишния Божидар от Добрич, които гледа новините с родителите си. Всеки ден детето  се вълнува от новините за епидемията. Особено се разчувства, когато чува, че болницата в родния му град се нуждае от средства.

Малчуганът скача и казва на майка си: „Мамо, нека се обадим на баткото, за да му дадем тези парички. Искам да помогнем на болните хора и да се махне по-бързо вируса.“

В бурканчето-касичка на монетки са събрани точно 62 лева. Тях момчето си ги събира от няколко месеца, като мечтата му е да си купи тротинетка и лятото да я кара с приятелите си.  След като чува, че болницата има нужда от средства, той веднага решава да ги дари.

Доброто му само за часове става „заразно“ и активизира чувството за съпричастност и благотворителност на добричлии, които са събрали вече над 70 000 лв.

Историята, колкото и прекрасна, не свършва дотук. Постъпката на Божидар бързо се разпространява и стига до неговия съгражданин Стоян Стоянов. Човекът решава, отново тъй ненадейно като Божидар, да му подари чисто нова тротинетка. Днес малкият Герой е горд притежател на мечтаната тротинетка, подарена му от друг Герой.

Историята бе разказана от Илия Богдански във фейсбук групата „Карлово“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече