Граждани в петиция: Незабавно прекратете извънредното положение

0

Излезте и посрещнете епидемията със сила, а не отслабени финансово, призовават инициаторите

Граждани излязоха с Петиция за отмяна на извънредното положение в България заради епидемията от коронавирус, видя temi.bg. Според инициаторите, които публикуваха петицията си в интернет, това ще бъде пагубно за всички. За тях извънредното положение е  огромно изпитание за по голямата част от българското население.

Основен акцент е  поставен върху сриващата се икономика:  „За малките фирми и въобще фирмите без достатъчен резерв, с който да успеят да издържат, те ще фалира. Говорим за дългогодишният труд на половин България! Излишно е да се казва какво пък значи това за цялостната българска икономика, която не се опира на големите вериги, а на обикновения човек! Друга група хора са останали без работа или ще останат без такава когато фирмите се принудят да ги освободят поради трудните обстоятелства. Хора, които имат да хранят семейства и деца! Трета голяма група са хората работещи в сивият сектор. Не може държавата да не помисли и за тях! Нарочили са ги, че са в сиво, но всъщност дори и сивата икономика е полезна! Това са наши съграждани!“, се казва в Петицията.

Инициаторите са на мнение, че поставен в изолация, „малкият българин“ няма да оцелее дълго без доходи.

Без работа, фалирали, с изгубени спестявания, с натрупващи се сметки, хората не могат да издържат повече! Това вече започва да се превръща във въпрос за чисто физическото ни оцеляване! Гладни, невиждали слънце и водейки застоял живот т.е. с понижен имунен статус, ще можем ли да се преборим с вируса? Хората няма да могат да си покрият текущите сметки за ток и вода! Ще им ги опростят ли??? Ако ли не, тогава какво правим? Хората скоро няма да имат дори за храна! Ще гладуваме ли? Ами хората със заеми и ипотеки? Да загубят всичко и да бъдат преследвани от кредиторите ли? Това са недопустими неща!“, се обобщава още.

В текста на Петицията се поставя и реалният въпрос дали извънредните мерки в държавата ще доведат да изчезването на коронавируса.  Настоява се хората да излязат и да посрещнат заплахата от епидемия със сила, а не отслабени финансово.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече