Бг журналистка от „Асошиейтед прес” Ню Йорк, покосена от COVID-19: Не пийте лекарства за малария, опасни са!

0

Бг журналистка от „Асошиейтед прес” Ню Йорк, покосена от COVID-19: Не пийте лекарства за малария опасни са!

 Българската журналистка Соня Стоянова, която живее в Манхатън, Ню Йорк и се представя с фамилията Александър, е заболяло от коронавирус. Новинарката няма ни най-малка представа къде и как по-точно се е заразила, но признава че е очаквала това да и се случи.

 Имах рожден ден, работих без да спирам,а точно тогава вече бяха минали почти две седмици от въведеното извънредно положение, макар и малко късно при нас. Губернаторът на Ню Йорк съобщи, че 80% от хората ще бъдат заразени, и тогава бях подготвена някак си психически, че може да се случи и на мен. Симптомите ми бяха стягане на гърдите, недостиг на въздух, високо кръвно налягане 190 на 86, което е неестествено за мен и висока температура. Приеха ме в болницата в „Корнел” известна като една от най-добрите в света“, казва Соня.

И тя както другите болни от коронавирус изведнъж изгубила апетит, свалила килограми. Първоначално й направили кръвен тест, снимка на гърдите, кардиограма , ултразвук, за да изключат  други вероятности като сърдечен удар или инфаркт.

 След това последвало изследването за пневмония коронавирус 2, и едва  тогава й  правили тест за коронавирус 19. Дали на пациентката си тиленол, за да сваля температурата, дихателни апарати за снабдяване с кислород, сложили й система за засилване на имунната. Наложило се да приема и валиум срещу панически атаки и безпокойство.

„Лекарствата , срещу малария, които даваха на пациентите вече убиха двама болни, заради силния си страничен ефект. Не се съгласявайте да приемате тези лекарства, те  не са преминали“, нормален тест за болни с коронавирус 19”,  съветва журналистката.

 Тя е стояла общо четири дни под медицински грижи, след като резултатите показват че е със значително подобрение я пратили да си ходи в къщи, но според писанията спазва карантина, пише вестник „Галерия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече