Щабът: Термокамерите за Covid-19 имат под 20% ефективност

0

Термокамерите за измерване на температурата на хора и се водят ориентир за заразяване с Covid-19 имат под 20% ефективност, съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавирус. Проблемът е, че тези устройства индикират за проблем при температура над 38 градуса.

Наблюденията отбелязват, че резултатите от термокамерите могат лесно да бъдат манипулирани.

Някой, който тича да хване полета си, както и тези, които са употребили по-големи количества алкохол може да имат по-висока телесна температура също, без да е налице треска. Треската също не означава, че някой е болен от коронавирус, така че летищата трябва да направят допълнителен скрининг, след като забележат пътници с високи температури. Датчикът автоматично показва най-горещата зона на снимката, която обикновено е лицето на човек, но причината е, че това е частта, която не е покрита с дрехи.

Вече има случаи на граждани, които са подходили с агресия при прилагане на превантивните мерки на летищата, поради което властите приканват за търпение. Налице са и обратните случаи, при които дори и минимални инциденти водят до всяването на сериозна паника сред пътниците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече