Д-р Мирослав Ненков: Не бива обществото да бъде разколебавано за мерките, както направи Румен Радев

0

Не бива обществото да бъде разколебавано, както направи Румен Радев с изказването си преди дни, че мерките трябва да се разхлабят, е на мнение бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков, научи Temi.bg.

Според него, в извънредна ситуация трябва да си следваме водачите. Не трябва да слушаме всички „специалисти“ по вируси, които изведнъж се появиха“.  

„Цифрите говорят, че може би сме на последно място по смъртност в Европа. Мой приятел ми изпрати снимка от болница в Манхатън, на която се вижда как медицинските сестри са си сложили чували като предпазни средства. Във ВМА нямаме засега проблем с предпазните мерки. Генералният смисъл на ужасните мерки, които спазваме е да може тежко болните да нарастват бавно и болниците да може да ги приеме, а не лекарите да избират кого трябва да интубират. Ще имаме със сигурност медицински загуби, които не мога да кажа каква. Но нашата смъртност е твърде малка спрямо заразените. Хората обикновено се оплакват от неща, които не са свързани директно с лечението на техен близък или пострадал“, каза още д-р Ненков пред Фактор.бг.

Той припомни, че никога нашата страна не е имала стратегически поглед за развитието на здравеопазването и ще става по-зле.

„Лекарите и сестрите винаги са били необходимото зло. Когато човек става лекар, прави своя избор и ще се сблъска със смърт и с болести. Отказът да лекуваш и да напускаш не е хубаво“, каза още бившият здравен министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече