Прецедент: Без „День Победы“ в Русия

0

Броят на заразените с коронавирус в Русия надхвърля 28 000 души

Руският президент Владимир Путин отложи парада за Деня на победата, 9 май, заради коронавируса, съобщава ТАСС.  Парадът на Червения площад и шествието на „Безсмъртния полк“ ще се проведе до края на годината, когато отмине опасността от разпространяване на заразата.

Руският президент е изразил увереност, че на 9 май Денят на победата ще бъде „отбелязан във всяко семейство и ще обедини обществото както винаги“.

Вчера няколко организации на ветерани изпратиха до държавния глава писмо, в което го помолиха да отложи парада за по-късна дата.

Председателят на комитета по отбрана в Държавната дума Владимир Шаманов предложи две възможни дати: 24 юни – денят, в който през 1945 г. е организиран първият парад на победата на Червения площад под командването на маршал Георгий Жуков, и 3 септември – с решение на Думата от тази седмица датата е обявена за край на Втората световна война.

Броят на новозаразените с коронавирус в Русия  надхвърля 3 450 души през последните 24 часа, с което общият им брой от началото на епидемията в страната вече е над 28 000 души, съобщават руските медии, позовавайки се на руския оперативен щаб за борба с разпространението на вируса.

От нозаразените 1 370 души са в столицата Москва, 467 души – в Московска област, 154 души – в Санкт Петербург и др. В Москва заразените вече са общо 16 146 души.  Още 34 души са починали от болестта в Русия за последното денонощие, с което общият брой на жертвите в страната от COVID-19 вече е 232 души. И броят на новозаразените, и броят на починалите за 24 часа са рекордни от началото на епидемията в страната. Досега 2 304 души са се възстановили от вируса в Русия.

Руските власти твърдят, че са били извършени над 1,6 милиона теста за наличие на коронавируса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече