Подканят Борисов за ново изслушване пред Парламента

0

Парламентът е насрочил ново заседание за изслушването на премиера Бойко Борисов, където той трябва да представи „актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от Ковид-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки“, научи Temi.bg.

Заседанието е насрочено за идния вторник – 28 април. Това е записано в единствената точка от дневния ред на извънредното заседание, което се свиква отново по искане на БСП.

Припомняме, че ГЕРБ, подкрепени от коалиционния си партньор от „Обединени патриоти“, вчера отказаха да влязат в пленарна зала и така заседанието се провали, а като основен аргумент посочиха, че парламентарният контрол ще бъде използван от левицата за „политически пиар“.

Вчера  Борисов, финансовия министър Горанов и вътрешният Маринов дадоха пресконференция, която продължи около час и половина, като на нея разясниха смисъла на предприетите мерки по епидемията, както и какво още предстои. Затова и 10 минути преди пленарното заседание от ръководството на ГЕРБ обявиха, че няма да участват в него, за да не се „разнася зараза“.

Дали Борисов ще присъства в Народното събрание още остава под въпрос.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече