Граждани в петиция за максимално наказание на убиеца на Милен Цветков: Нека се чуе думата на народа!

0

Граждани излязоха с Петиция за налагане на максимално наказание на дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков при тежка катастрофа в София на 20 април, видя Temi.bg. Инициаторите молят гражданите да подпишат онлайн искането в кратък срок.

„Молим всички, подпишете петицията и я разпространете в социалните мрежи. Човекът загина в неподвижна кола, абсолютно невинен. За убиеца му важи точно обратното! Шофирал е дрогиран с огромна скорост. Всъщност само метър спаси пешеходците, които бяха пред колата на Милен Цветков, да не бъдат сега и те до него, оплаквани от своите близки! Искаме справедлив процес с максимално наказание, без да бъдат съчинявани никакви смекчаващи вината обстоятелства! Никакви протекции за убиеца на Цветков, който едва не затри и още невинни хора! Спаси ги чист късмет и това че, колата на Милен Цветков пое удара и забави скоростта на шофьора убиец!“, се казва в петицията.

Инициаторите й настояват също Правителството на гласува Закон за увеличаване на наказанието и размера на паричната глоба за шофиране в нетрезво или дрогирано състояние!


„Приканваме всички да не бъдете равнодушни към тази изключително показателна трагедия! Защото в утрешният ден, това може да бъдете вие или някой ваш близък! Вижда се, че никой не е в безопасност, докато на пътя има подобни индивиди! Нека се чуе думата на народа! На всички ни! Поканете и ваши познати да подкрепят петицията като я споделите и разпространите. Този случай е много много важен! Ако на мястото на господин Цветков беше някой обикновен човек, неизвестен, това щеше да е новина, за която вероятно нямаше и да разберем. След което ще има още безброй подобни жертви. Но в случая става дума за известен човек. Човек, който винаги търсеше и държеше на истината и справедливостта! Който си отиде нелепо от този свят заради един наркоман… Ако и сега не се направят нужните законови промени, които да възпрат бъдещите убийци на пътя, то ще последват още много подобни трагедии с невинни хора. Това не бива да остане ненаказано! Ние не бива да допуснем подобно нещо за в бъдеще! Трябва да изискаме от властта да увеличи наказанието при подобни случаи. За това ви молим да изкажете мнението си и да поканите хората да се присъединят към петицията, като я споделите в групите в които членувате. Навсякъде където можете. Този път няма да оставяме нещата да продължат по същия начин!“, уточняват инициаторите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече