Психолог: Социопатията у младите е заради липса на родителско внимание

0

Психологът Иван Игов коментира част от профила на младите хора, които проявяват социопатия, чу Temi.bg. Според него, потънали в собствените си грижи, част от хората са загубили децата си – в развод и раздяла, заминавайки в чужбина, забравяйки, че децата имат нужда от любов и грижа, и интелигентността не е част от това. Коментарът специалистът направи в предаването „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Психологът е на мнение, че много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума.

„В годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия. Лоши деца няма. Нещо се е случило в средата и обкръжението, за да се стигне до онова, което наричаме социопатия“, коментира специалистът.

Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото, смята Игов.

„Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко – пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора. Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си. След седмица-две ще забравим за този случай и ще продължим да живеем както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите. А също и колега психолог да се намеси, че това лице да може да се върне в обществото“, допълни още Игов пред Bulgaria ON AIR.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече