Топ адвокат: Смъртта на Милен Цветков е причинена умишлено

0

На този етап обвинението срещу 22-годишния дрогиран водач Кристиан Николов, който уби при тежка катастрофа Милен Цветков, е за умишлено причиняване на смърт на пътя. Това стана ясно от съдебното заседание за гледане на мярката на обвиняемия, където обвинението представи своите доказателства, припомня Temi.bg. Въпросът сега е може ли Прокуратурата да докаже мотив?

„Мотивът, чисто в юридически план, е свързан с обстоятелството, когато съдът се занимава с определяне размера на наказанието – това може да е смекчаващо и отегчаващо вината обстоятелство. Това нещо е свързано с отговорността, която следва да понесе Кристиан. Трябва да се търсят аргументи за умисъла за извършаване на престъплението. Много е тънка разликата между непредпазливостта и евентуален умисъл в извършване на престъпление“, обясни адвокат Димитър Марковски в ефира на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че в конкретния случай това поведение зад волана на Кристиан Николов няма логика. Няма как да се докаже, че точно в този момент той е знаел, че зад волана в ударената кола е Милен Цветков, отбеляза адв. Марковски.

„Той е съзнавал, че там, където подава газ, има хора и коли пред него. Ускоряването в тази отсечка, липсата на спирачни следи и този наркотичен коктейл  – всичко това са аргументи в подкрепа на тази промяна на обвинението, което е извършила прокуратурата“, разясни юристът. И подчерта, че автотехниците много лесно от видеокамерите в тази отсечка ще изчислят математически каква е била скоростта на движение на автомобила на Кристиан и в кой момент той е ускорил.

Ако обвинението не успее да докаже умисъла, който твърди, тогава има горни съдебни инстанции, които да преценяват дали това е така, ако съдът оправдае Кристиан Николов. В рамките на това обвинение Кристиан Николов няма право на съкратено съдебно следствие, защото се приема, че тази смърт е причинена умишлено“, каза още адв. Димитър Марковски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече