На 30 април: Народът срещу системата – справедливост за смъртта на Милен Цветков!

0

Призовават се участващите в гражданската проява да носят предпазни маски

Народът излиза пред съдилищата в страната на 30 април да търси справедливост за смъртта на журналиста Милен Цветков, научи Temi.bg. Събитието се подготвя от Организация за закрила на българските граждани.

Очаква се точно в 12:00 часа пред сградите на съдилищата ще се съберат хора, които да покажат, че обществото иска справедливост за смъртта на Милен Цветков, а не да се окаже поредният случай, в който един домашен любимец ще бъде ненаказан, се казва в съобщение на организаторите към медиите. В призивът се казва:

„На 30.04.2020 г. Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Адвокатът на убиеца ще обжалва решението за наложената мярка „задържане под стража“, както и обвинението в предумишлено убийство.
Ние, българските граждани, искаме справедлив процес и адекватно наказание за тази смърт, причинена от надрусан хлапак.
Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред сградите на съдилищата в техните градове и с присъствието си да заявим, че няма да позволим още един убиец да излезе на свобода и да бъде оневинен или присъдата му да е „отбиване на номера“.

В населените места, където няма сграда на Съдебната власт, подкрепата може да се осъществи пред сградата на полицейско управление или община, на площад или друго обществено място.

Важно е да се съберем и ясно да заявим, че справедливост трябва да има и съдебната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!
Предвид извънредното положение в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с предпазни маски и да спазват дистанция един от друг. Очакваме ви на 30 април в 12:00 часа заедно да поискаме справедливост в памет на Милен Цветков!

Все още не е ясно, в колко часа ще бъде делото, като началото може да бъде обявено в същия ден. За това организаторите определят събитието в символичен час – 12:00 часа.

Припомняме, че на Великден 22-годишният дрогиран водач Кристиан Николов помете с джипа си журналиста Милен Цветков и го уби почти на място пред столичен мол. В колата на убиеца пътуваха още двама души –  21-годишната му приятелка Симона Цветкова, която отказа да даде показания срещу гаджето си и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който избяга от местопроизшествието, а после каза, че няма спомени от преди инцидента. Към момента Кристиан Николов е в ареста, а майка му Десислава Пешева, която е обвиняема за това, че му е предоставила ключовете на фирмения си джип, е освободена под гаранция срещу 100 000 лв.

Обвинението твърди, че дрогираният 22-годишен водач е извършил умишлено убийство, тъй като е карал под въздействие на четири наркотични вещества. А защитата му категорично настоя, че младежът не е бил зад волана и няма надеждни свидетели за обратното твърдение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече