Борисов: Предложих на Нинова да минем заедно през тази болест, тя отказа!

0

Премиерът Борисов чак днес се съгласи да приеме изслушване на плана му за справяне с кризата пред Народното събрание, след като многократно бе призоваван от лидера на БСП Корнелия Нинова, информира Temi.bg.

Още н началото на заседанието Корнелия Нинова открита заяви от трибуната, че Борисов няма план за излизане от кризата. Съпартиецът й Кристиян Вегенин стигна по-далеч, като обвини Борисов, че се крие от Парламента, докато колегите му по света като Ангела Меркел и Педро Санчес са дали обяснения пред националните парламенти на държавите си.

Вигенин директно призова Борисов да спре да плаши хората и да говори за трупове, като поиска от него да каже какви са мерките, които кабинетът ще вземе за успешно излизане от кризата.

Според социалистът,  мерките трябва да кореспондират с реалните заплахи и с перспективата оттук нататък. Затова е нужен пакет от законодателни предложения.

От своя страна Борисов отговори, че когато вече се е знаело, че ще има пандемия, лично се е обадил на Корнелия Нинова.

 „Предложих й да минем заедно през тази болест, която завладя света и ми беше отказано“, отбеляза Борисов. Той обърна внимание, че в момента по никакъв начин не се спазват карантинните условия и сравни парламента с театър.

„Каква е разликата от един театър и парламента. Дето се вика – така сте решили, ние сме тук да отговорим“, изтъкна още Борисов. Резултатите от битката с коронавируса са видими – със здравето сме се справили, смята министър-председателят. Мерките са толкова разхлабени, че нямат аналог. Хората могат да се движат неограничен брой пъти и никой не ги проследява за това, посочи премиерът. Той отчете, че България е била единствената, която не си е затворила църквите е манастирите.

„В момента, в който дойде платото и малкият пик, както го наричат в щаба, ние веднага дадохме възможност да бъдат ваксинирани децата. Да бъдат възстановени женските консултации, плановите операции. От вчера при определен ред да се ползват и парковете. Българите могат да излизат и да се движат на практика неограничен брой пъти до магазина, до аптеката, допълни още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече