Джамбазки иска ромските махали да се затворят

0

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки иска ромските махали да бъдат затворени, а КПП-та покрай тях да бъдат възстановени.

Според политика там живеят най-рисковите групи, които могат да разпространят коронавирус, поради ниска хигиена и липса на здравна култура.

Джамбазки видя в свалянето на ограниченията и премахването на пропускателните пунктове в махалите „политически причини“ и външен натиск от соросоидни антибългарски организации.

„Циганските махали трябва да бъдат затворени, обитателите им изследвани, болните лекувани и изолирани. Иначе тази ситуация ще продължи. Когато не знаеш колко са заразените в махалите, нямаш представа какво ще стане утре. Не можеш да държиш хората затворени, икономиката затворена, хората без работа. Затова националният оперативен щаб да преосмисли решението си за КПП-тата покрай „Столипиново“, „Филиповци“, „Факултета“, „Кармен“ в Казанлък, „Надежда“ в Сливен“, изброи евродепутатът във видео във Фейсбук.

“Тези махали са пламнали, никой не казва колко са заразените. Това се крие от политическа коректност. Отварянето на махалите е продиктувано от външен натиск, от соросоидните антибългарски организации“, посочи евродепутатът.

Според Джамбазки има задни политически мисли в решението да се отворят ромските махали – „да се спечелят гласовете на обитателите им“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече