Кмет настоява безсимптомните заразени от Дома в Гара Орешец да влязат в болница, Щабът възмутен

0

Главният държавен инспектор доц.  Ангел Кунчев изрази недоволството си от поведението на кмета Светослав Славчев  на село Гара Орешеч, който настоява безсимптомните 13 заразени хора от Дома да бъдат приети в болница, стана ясно по време на сутрешния брифинг на Щаба, информира Temi.bg.

„Срещаме известно неразбиране. Кметът вчера направи всичко възможно да обясни пред телевизиите, че тези хора трябва да влязат в болница“, коментира доц. Кунчев. И категорично обяви, че няма да приемат заразените хора в болница, тъй като не са болни. Личният лекар е бил при тях, прегледал е всички и е заключил, че в момента никой не се нуждае от болнично лечение. От вчера обаче  кметът се оплаква, че едни и същи хора се грижат и за болни, и за здрави и има опасност от допълнително разпространение на заразата. Светослав Славчев твърди още, че болницата им е върнала пациент с инсулт, когото е изоставила пред заключената врата на Дома.

Към момента четирима от заразените възрастни хора от Дома са приети в болница, останалите са изолирани на втория етаж. Трима от персонала са с положителни проби, останалите 13 души работят, уточни главният държавен здравен инспектор.

Тази сутрин социалният министър Деница Сачева съобщи пред Нова телевизия, че все пак ще се направи проверка в дома, за да се види дали има нужда от пренасочване на допълнително персонал.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече