Напук на мерките: 40 000 автомобила напуснаха София, 4000 бяха върнати

0

Очаквано и за предстоящите празнични дни около Гергьовден столичани не пожелаха да се съобразят с наложените мерки във връзка с извънредното положение и се юрнаха към провинцията, видя Temi.bg. Километрични опашни се заформиха още вчера в късния следобед пред КПП-та та София. Засиленият трафик продължи до късно през нощта.

Па данни на Столична полиция само за вчера през блокадите са излезли над 40 000 автомобила. Върнатите автомобили са около 3 000 до 4 000. По статистика върнатите граждани са около 7000 -8000.

Още вчера от МВР предупредиха, че основанието за влизане и излизане от областните градове трябва да е посочено в декларация и да бъде по обективни причини. Няма да се допуска преминаването на хора, тръгнали на почивка. Ще важат основания като постоянен и настоящ адрес и грижи за възрастен роднина.

По данни на полицията до момента са извършени над 55 000 проверки на декларациите, при над 3 400 от тях са установени несъответствия. Съставени са множество актове. Масирани проверки ще има и за употребата на алкохол и наркотични вещества. Засилено ще е полицейското присъствие до 6 май.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече