Адвокатът на близките на Цветков: При водача на джипа има професионална употреба на наркотици

0

Адвокатът на близките за загиналия в тежка катастрофа журналист Милен Цветков постави на вниманието на обществеността още един ракурс към обвинението, научи Temi.bg. Според юриста Менко Менков, 22-годишният обвиняем е приел дрогата в рамките на 24 часа преди трагедията и това означава, че е бил под нейно въздействие.

По думите му в настоящия случай може да се приеме, че се касае за професионална употреба на наркотици, тъй като имало приемане на три наркотика и отделно на вещество за успокояване.

„Това е изключително емоционален процес за мен“, заяви още Менков в ефира на телевизия БТВ тази сутрин. Той разкри, че се е познавал отдавна с Милен Цветков и двамата са споделяли обща страст – къмпингарството, затова не е могъл да откаже на близките на загиналия журналист да поеме случая, за което се чувства морално задължен.

Според адвоката това е една морална кауза, която трябва да се отстоява, тъй като човешкият живот е най-голямата ценност. Този казус не трябва да остава, защото е загубил живата си един от най-известните български журналисти, а за да се направи така, както казват неговите близки, това да не се случва.

„Това е тяхното желание. В скръбта си те бяха изключително горди, казвайки „Сега не е време за отмъщение, трябва да простим“, допълни адвокатът.

Той поздрави наблюдаващия прокурор и разследващия за обвинението, което повдигнаха за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков. По неговите думи това обвинение може да бъде доказано в съда. Според него „евентуален умисъл“ е напълно доказуем в настоящия случай поради наличието на наркотици в кръвта на извършителя. Кристиан Николов може да бъде подведен и под отговорност за противозаконно отнемане на МПС, смята Менков, базирайки се на изказванията на адвоката на неговата майка.

Адвокатът на близките на Милен Цветов отбеляза, че увеличаването на наказанията няма да доведе до намаляването на подобни случаи като катастрофата, при която загина журналиста, тъй като не действат възпиращо, както се вижда от досегашния ни опит, обобщава в. „СЕГА“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече