Каракачанов притеснен: Има опасност безработните да се качат на първия самолет и да избягат в чужбина

0

Икономическото състояние на държавата по време на епидемията бе една от основните точки на извънредно заседание на Министерски съвет днес. Участие в него взеха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на земеделието Десислава Танева и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.  Те се обединиха около тревожния факт, че пандемията ще свърши и е важно как ще излезем чисто икономически от нея, информира Temi.bg. 

„Не е без значение дали мерките, които ще се предприемат днес, утре ще дадат възможност на хората да си намерят препитание. Икономическата криза ще има измерение не само върху доходите на гражданите, но и върху демографията. Тези, които не намерят препитание тук, ще се качат на първия самолет за някъде“, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той със задоволство информира, че темата с ваучерите в една или друга форма е била приета, тъй като това е спасителен план за българския туризъм.

Валери Симеонов пък съобщи, че са договорени ваучери за туризма за конкретно предназначение в туристическите услуги. Симеонов уточни, че все още не може да се каже кога ще се предоставят ваучерите, но изрази надежда, че туристическият сезон ще се отвори от 1 юли. А ако нещата се развиват неблагоприятно, може да се говори за месец август.

Чрез ваучерите ще се подпомогне целият туристически бранш. Народният представител отбеляза, че такива ваучери ще има и за ученици. Томислав Дончев поясни обаче, че продължава да има спор по конкретните детайли относно ваучерите.

По отношение на масите на откритите заведения, разстоянието ще бъде около метър и половина, подчерта Симеонов. В края на заседанието стана ясно, че правото на строителство ще бъде удължено по морските курорти до 15 юни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече