Похвално! Хотелиери даряват безплатна спа почивка във Велинград на 3600 медици и полицаи от първа линия

0

Единственото условие е да покажат документ, че не са заразени

Три дни безплатна почивка в курорта за 3600 медици и полицаи, които са на първа линия в битката с Covid-19 подарява Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Западни Родопи”, научи Temi.bg. Целият персонал на Областната многопрофилна болница в Пазарджик е получил и карти за отстъпки към над 160 фирми, с които хотелиерите и ресторантьорите си партнират.

„Това е жест на благодарност и уважение към хората, които се борят за живота ни, още повече Велинград е най-добрата дестинация за прогонване на стреса“, коментира пред в. „Знаме” управителят на сдружението Златко Златанов.

По думите му, по силите на хотелиерите е да посрещнат безплатно тези герои, да се почувстват удостоени с внимание и уважение, защото те безспорно го заслужават и всички ние сме им длъжници.

„Когато се развихри вируса, по телевизията видяхме как бързо нараства бройката на заразените и починалите. Затова събрах Управителния съвет и им предложих да помислим как да помогнем на тези хора. Понеже все повече думата „хотелиер” се налага в речника като натоварена с отрицателен смисъл, желанието ми бе да покажем, че не сме толкова лоши. И въпреки че сме най-засегнати от кризата като бранш, трябваше да помогнем. Колегите започнаха да дават идеи – да направим дарения на МБАЛ „Пазарджик”, на МБАЛ „Велинград”, на Кръвна банка… И стигнахме и до тази идея, която безрезервно бе подкрепена от Управителния съвет. Още повече, Велинград е най-доброто място за прогонване на стреса, заобиколен от тези красиви планински хребети и с тази лековита минерална вода. Затова решихме да направим този подарък. Хората могат да използват почивката си, когато решат, стига да има свободни места. Единственото условие е да покажат документ, че не са заразени”, пояснява Златко Златанов, който е собственик на хотел „Рич”.

От сдружение „Западни Родопи” направили и други дарения. Хотелиери насочили пари към Кръвна банка в Пазарджик, други заделили по 2-3000 лева лични средства за МБАЛ „Пазарджик”, допълва Златанов.

Той обръща внимание и на това, че целият персонал на областната многопрофилна болница в Пазарджик е получил и карти за отстъпки към над 160 фирми, с които хотелиерите и ресторантьорите си партнират.

„Това го прави само Велинград, но много наши колеги от страната също направиха подобни дарителски инициативи. И това им прави чест. Защото в условията на пандемия и извънредно положение в нашия бранш приходите паднаха рязко”, казва хотелиерът. Сдружението вече предложи на Министерството на туризма да пренасочи заделените за външна реклама 5 милиона лева към хората от първа линия като им осигури почивки. Тъй като външната реклама няма да е ефективна при условие, че сега всяка държава ще стимулира вътрешния, а не външния туризъм. Писмо е изпратено и на Министерството на отбраната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече