Борисов: Нищо не е отминало и нищо не сме обещали! Над 100 заразени – връщаме мерките!

0

Премиерът Бойко Борисов оповести лошата новина, че пандемията в света не е отминала и резултатите са изключително лоши след срещата на върха ЕС-Западни Балкани вчера. Той се позова на мнението на  най-големия институт в Германия „Роберт Кох“, информира Temi.bg.

По думите на Борисов,  на този етап всичко зависи от нас, нашата дисциплина, да се пазим един друг, да спазваме дистанция, особено в градския транспорт, където по един или друг начин се събират хора.

„При нарастване на над 100 човека на ден отново затваряме както беше досега, категорично и ясно. Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден.  Нито една мярка няма някъде, където да е по-добра или по-навременна от нас, за което благодаря на колегите от щаба, от правителството и на всички, които спазват да сме дисциплинирани“, уточни Борисов.  

Той даде да се разбере, че няма да се отварят детските градини, тъй като това е много опасно.  „Ако случаите на ден у нас скочат на над 100 на ден, връщаме назад. Ядосах им се на тези, които станаха и си заминаха за Париж. Какво трябва да направим? Да ги вземем отново от заразеното място, както стана в Холандия? Ден за ден наблюдаваме ситуацията, нищо не е отминало и нищо не сме обещали. Ако започнат да нарастват заразените, ще направим същото“, възропта Борисов.

За днес премиерът обеща да видим нагледно как сме произвели хлорофина, в хиляди опаковки, за да може от първия момент да лекуваме.

Умолявам ви да бъдем дисциплинирани, за да водим нормален живот, заяви премиерът. Умолявам, за да можем да водим нормален живот – да бъдем дисциплинирани“, призова премиерът.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече