Видин е в Ада! 43 медици са заразени, настояват армията за се включи в битката

0

Болницата в града се нуждае от цялостна дезинфекция

Ситуацията в болницата във Видин се усложнява, след като вече са заразени 43 медици, а над 160 са всички инфектирани в града. Според областния управител на Видин Момчил Станков болницата вече е огнище на заразата, информира Temi.bg.

“В болницата във Видин работят 450 човека заедно с админиситрацията. Тя е единствена на територията на областта. За момента никой не се е отзовал на призивите за лекари, които да бъдат доброволци. Към настоящият момент 270 медицински работници работят в болницата, които са на предела на силите си, но се справят“, каза в ефира на БНТ видинският областен управител.  

Той каза, че е чул какво ли не за това, че няма защитни облекла и маски ,но това не е вярно

„Географското положение на Видин е причината за ситуацията. Градът се намира на две граници, пунктове, магистрали. Просто потокът е голям. Това е вирус, той е невидим, коментира как се е стигнало до тази ситуация Станков. Всички с положителни проби от Кула са разпределени по други болници: 8 в „Св. Анна“ София , 6 – в общинската в Лом, 3 в Монтана. От дома в Гара Орешец заразените са в болницата във Враца. Там ситуацията е овладяна. Но ако не овладеем ситуацията в многопрофилната болница, ситуацията ще продължи“, уточни Станков.

Той помоли  Националния оперативен щаб, Министерството на здравеопазването и вицепремиера Красимир Каракачанов за незабавна помощ за дезинфекция на нашата болница. По думите му армията може да се включи „съвсем професионално“ и с препарати да дезинфекцира болницата във Видин.

Във Видин все още няма доброволци от лекари и медицински персонал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече