Дариткова: Заразих се с COVID-19 заради съвета на СЗО да не се носи маска на открито

0

Истината е, че не съм се чувствала болна, само няколко дни преди пробата се чувствах леко неразположена. Ето защо е толкова важно да се спазват мерките за социална дистанция. Това обясни в ефира на Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова след възстановяването си от COVID-19.

,,При условие че цялата държава спазва противоепидемични мерки, нямаше как Народното събрание да избере друг модел на поведение. Но ако се направи анализ на дейността на парламента, ще се види, че той се е събирал всяка седмица за решаване на важни проблеми. Има над 120 отговорени въпроси от министри, така че Народното събрание продължава да си функционира, а демокрацията не е застрашена, както твърди опозицията“, коментира д-р Дариткова.

,,Не изпитвах страх от заболяването, но основното ми притеснение бе за пациентите, които бях преглеждала седмица преди това, тъй като аз работя предимно с деца. За моя радост се оказа, че никое от контактните лица не е дало положителна проба, което ме успокои. Но няма как да бъде другояче, защото работя на два фронта – като депутат и като лекар“, уточни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя коментира, че със сигурност не се е заразила в кабинета си от пациентите, по-вероятно е това да се е случило навън, тъй като извън кабинета не е ползвала защитни средства. „В тази връзка моето лично мнение е, че съм се заразила заради препоръката на Световната здравна организация, която бе призовала здравите хора да не носят маска“, посочи Дариткова.

Тя бе категорична, че предизвикателството остава, коронавирусът остава, но ние трябва да се върнем към социалния живот, а основните мерки да произтичат от здравните власти.

,,Институциите в такава ситуация трябва да бъдат обединени, трябва да бъдем солидарни и отговорни. Убедена съм, че само по този начин можем да излезем от тази ситуация като едно силно гражданско общество“, допълни Даниела Дариткова.

Припомняме, че трима народни представители бяха заразени с коронавирус – Даниела Дариткова и Даниела Малешкова от ГЕРБ и Хасен Адемов от ДПС. И тримата вече са здрави и посещават заседанията на Народното събарние.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече