Съдружник на Божков: За него да поръча убийството на човек, е както за нас да си поръчаме пица

0

Според него бизнесменът „никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега

Бившият съдружник на бизнесмена Васил Божков Цветомир Найденов излезе със скандални публични разкрития, научи Temi.bg. Той се оплака, че той и семейството му са били заплашвани със смърт от хазартния бос.

В ефира на Нова телевизия Найденов сподели още шокиращи разкрития около личността и бизнеса на Божков:

Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков. Подал съм и сигнал срещу него в прокуратурата“, уточни Найденов.

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът „никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега„. Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса и е върнал част от игралните зали.

„С Божков никога не сме приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит – че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години“, обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.


Сензационно Найденов обяви, че за Божков да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица.
Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателсва срещу бившия си съдружник.

Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в „Нове Холдинг“. Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже„, заяви бизнесменът.


В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия – това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган“, добави Найденов. Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. За Найденов, той трябва да бъде върнат обратно в България и съден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече