КОНТРА! Доц. Мангъров: В страната няма нито един починал директно от Ковид-19

0

Инфекционистът е категоричен, че у нас са приложени модели на хора, които не са запознати със ситуацията у нас

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров направи прочит на обявените до момента данни за заразените с короновирус в страната и категорично изказа несъгласие с данните за смъртността, информира Temi.bg. Според него починалите досега 93 души не са починали от Covid-19, а от други съпътстващи заболявания.

„Може да са починали от тези заболявания и с коронавирус, но не и само от него. Тези 93 починали, ако не бяха изследванията, нямаше и да ги усетим. А за тези 40-50 души, които с а в интензивни сектори, това го има през цялата година, а с грипоподобни симптоми са от няколкостотин до хиляди“, е обясни медикът пред FAKTI.BG

Според него от обявяването на пандемията и досега не са положени усилия, за да се разбере точно какво се случва. За разногласията си с Щаба и генерал Мутафчийски, доц. Мантгъров обясни, че това се е случило, защото у нас са приложени модели от вън от хора, които не са запознати със ситуацията у нас.  

Медикът приветства разхлабването на мерките и падането на някои ограничения, но беше категоричен, че по-бързо трябва да се отворят училища, детски градини и университети, а предложението за киносалоните с маски и през столове за него е анекдотично.

 „Няма опасност от втора вълна на Ковид 19, това се говореше от началото, мисля, че и сега няма да се случи, но гласовете, които се изказват, са много силни. Колкото по-бързо се върнем към нормален ритъм и начин на живот, толкова по-добре ще е за всички нас“, бе категоричен доцентът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече